Strudel
Tekst: Liesbeth Willemars
De strudel, een rol van een dunne deeglaag (of laagjes) met een vulling, werd in de 18e eeuw populair in het Habsburgse rijk. Oorspronkelijk een gerecht voor arme mensen, geldt het vandaag de dag als een delicatesse. In editie 1 van Oostenrijk Magazine recepten voor zoete én hartige strudels. Inclusief stappenplan om zelf strudeldeeg te maken.
Op YouTube hebben we voor u een instructiefilmpje gezet voor het maken van strudeldeeg.
Kijk ook op de website van Liesbeth: apfelstrudels.nl
Spitzbuben
Salzburger Bierfleisch
Bauernkrapfen
Knoflookcrèmesoep
Runderroulade
Apfelknödel
Alt-Wiener Suppentopf
Montafoner kaassoep
Zuurkoolstrudel
Germknödel
Weense aardappelgoulash
Sauerkrautpuffer
Eiernockerl
Schwammerlgulasch
Buchteln
Maanzaad-Guglhupf
Schupfnudeln met maanzaad
Reisfleisch
Salzburger Nockerln
Osterkranz
Weense goulash
Tiroler Gröstl
Weense Apfelstrudel
Topfenreinkalan
Schlutzkrapfen
Flammkuchen à la Wiesen
Marillenknödel
Kärntner Reindling
Striezel
Spinazie- of daslookknoedels
Waldviertler Mohnzelten
Tafelspitz
Pannonische koolsoep
Krautfleckrl
Gebackene champignons
Frittatensuppe
Backhendlsalat
Pannonische vissoep
Käsespätzle
Pompoen-aardappelstoofpot
Wiener Schnitzel
Lesachtaler
brood
Kaspressknödel
(suppe)
Kaiserschmarren
Linzer Torte
Admonter
Xeis-Burger
Käferbohnensalade