Topchef
Kaspressknödel
(suppe)
Kertmenu met gans
Traditioneel werd gans in Oostenrijk (vooral in Burgenland en Neder-Oostenrijk) geserveerd op 11 november, de naamdag van de heilige Martinus, om het einde van het wijnbouwseizoen feestelijk te markeren. Boeren moesten op die dag hun jonge ganzen…
Topchef
(Pinot Noir)
Tijd voor Schwammerl
In de zomer en herfst verzamelen veel Oostenrijkers de Schwammerl voor hun avondmaal zelf in het bos. Je herkent deze paddenstoelenverzamelaasr aan hun uitrusting: zakmes, korf, een boek om de verschillende soorten paddenstoelen te determineren…
Topchef
Smullen van Schmarren
Schmarren, Palatschinken, Liwanzen, Frittaten… de Oostenrijkse varianten op onze pannenkoek en poffertjes smaken minstens zo goed als ze klinken. De bekendste Schmarren-variant is de Kaiserschmarren. Rondom de herkomst van de naam zijn er…
Topchef
(Pinot Gris)