zelf inmaken
Wiener Schnitzel
Schmankerl recepten
Zoete lekkernijen
(Vor)weihnachtliche Schmankerl: zo noemt men in Oostenrijk delicatessen die traditioneel bij de adventstijd horen. Smullen dus met onze recepten voor klassieke Leckerbissen als Eierlikör, Kletzenbrot en knoedels met een vulling van kastanjepuree.…
Zoete lekkernijen
Recepten met maanzaad
Maanzaad (Mohn) wordt in de Oostenrijkse keuken in grote hoeveelheden gebruikt, zowel in zoete als hartige gerechten. In het Oostenrijkse Waldviertel (Neder-Oostenrijk) wordt al vanaf de 13e eeuw grijze Graumohn verbouwd. Waldviertler Graumohn…
Recepten:
Zoetwatervis
In Oostenrijk wordt van oudsher veel zoetwatervis gevangen en gekweekt én is een lange traditie in het toebereiden ervan. Zoetwatervis heeft weliswaar een minder uitgesproken smaak dan zeevis, maar is met de juiste toebereiding een echte delicatesse.…
Zoetwatervis
Zalige paasrecepten
De paasdagen zijn in Oostenrijk ook een culinair feest. In Zuid-Oostenrijk (met name Stiermarken) worden dan bijvoorbeeld traditioneel Pinzen, terwijl ze in het Noord-Italiaanse Friuli (waar de naar anijs geurende broodjes oorspronkelijk…
Recepten:
Tolle toetjes
Het nagerecht is de kroon op elk diner. In Oostenrijk Magazine editie 1/2019 geven we recepten voor heerlijke toetjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar zorgen ook voor leuke gespreksstof vanwege hun ‘tolle’ namen. Salzburger Nockerln,…
Tolle toetjes