Editie 2/2017
WANDELPARADIJS
Het is volop lente. Zodra de sneeuw wijkt, verandert Oostenrijk in een wandelparadijs. In Tirol testten we drie etappes van de langeafstandsroute Kitzbüheler Alpen Trail. De prachtige tochten van deze KAT Walk zijn pittig, maar gelukkig valt er dankzij de bergliften in het gebied soms een deel van de route af te korten. We doen ook verslag van ons bezoek aan het Gesäuse in Stiermarken. Het jongste nationale park van Oostenrijk vervult de droom van elke bergliefhebber. Je kunt er comfortabel wandelen over eeuwenoude almwegen, maar ook pittige huttentochten maken én ruige bergwanden beklimmen.
Tijdens uw laatste vakantie in Oostenrijk bent u ongetwijfeld weer beland bij een van die Konditoreien waar je kunt kiezen uit een vitrine vol taarten. Dankzij onze taartrecepten kunt u nu ook thuis pronken met bijvoorbeeld de Mozart- of Sisi-taart. Dat de Oostenrijkse keuken meer te bieden heeft dan Mehlspeisen blijkt wel uit het interview met chefkok Paul Ivic van restaurant Tian in Wenen, een van de weinige vegetarische restaurants ter wereld met een Michelinster.
Heeft u trouwens het blog van onze nieuwe columniste Shoana Jeffrey al gelezen? Zij studeert International Wine Business in Krems en zal op deze website geregeld schrijven over haar studentenleven in Oostenrijk.
Geniet van Oostenrijk Magazine. Geniet in Oostenrijk.
Pfiat di,
Frits Roest & Emely Nobis