Editie 3/2017

LA DOLCE VITA

Oostenrijk is bijna twee keer zo groot als Nederland, maar heeft de helft minder inwoners. Er is dus volop ruimte en natuur. ’s Zomers profiteer je daar misschien nog wel meer van dan in de winter, dankzij warme meren, een afwisselend berglandschap en tal van fiets- en wandelroutes door de natuur, langs historische steden en pittoreske dorpjes. Voor onze stedentrip gingen we dit keer naar Klagenfurt, de levenslustige hoofdstad van Karinthië. Als je even genoeg hebt van stadsgewoel vind je hier in een mum van tijd je dolce vita-gevoel terug op de strandboulevard langs de mooie Wörthersee.

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de wild romantische kloof Ötschergräben in Neder-Oostenrijk, ook wel de ‘Grand Canyon’ van het land genoemd. Het lieflijke Lesachtal in Karinthië – bekroond als mooiste hoogdal van de Alpen – is eveneens een waar wandelparadijs. Vorig jaar is het bovendien uitgeroepen tot ’s werelds eerste officiële Slow Food Travel Region.

Tijdens bergwandelingen in Oostenrijk heeft u ongetwijfeld al vaker een Brettljause gegeten, zo’n broodmaaltijd met allerlei soorten worst, vlees en smeersels – geserveerd op een houten plank. Met onze makkelijke recepten tovert u in een mum van tijd zelf een heerlijke Brettljause op tafel. Helemaal Oostenrijks wordt het als u er zelf Brezel bij bakt. Lekker en gemakkelijk op zomerse avonden.

Geniet van Oostenrijk Magazine. Geniet in Oostenrijk.

Pfiat di,

Emely Nobis & Frits Roest