Editie 5/2016
LEKKER WINTER
Afgelopen winter brachten weer meer Nederlandse toeristen hun skivakantie door in Oostenrijk dan het jaar daarvoor. Misschien ook wel omdat de wintersportgebieden buiten de pistes steeds meer aanbod ontwikkelen, zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen en wellness. Een fijne ontwikkeling, vinden we. Lang niet iedereen wil immers elke vakantiedag skiën en binnen vriendengroepen en families zijn er altijd wel niet-skiërs. Dat die zich in een skigebied desondanks prima kunnen vermaken (en dus niet meer thuis hoeven te blijven) ontdekten we zelf in Hochkönig in het Salzburgerland. We verkenden ook het populaire wintersportplaatsje Kirchberg in Tirol. Daar ontmoetten we twee bijzondere Nederlanders. Ronald van der Doelen is eigenaar van de geliefde après-ski Eisbar; architect en kunstverzamelaar Theo Jongen bouwde aan de rand van het dorp een fantastische galerie. Beiden voelen zich helemaal thuis in winters Oostenrijk. We aten in Kirchberg trouwens ook bij Simon Taxacher, nummer 75 op de wereldranglijst van beste koks. Een geweldige smaakervaring, maar uiteraard geen ‘dagelijkse kost’. Gelukkig serveren de meeste skihutten heerlijk eten met een prima prijs-kwaliteitverhouding. En wie het nog eenvoudiger wil, kan in de adventsperiode voor heerlijke hapjes, Glühwein en veel sfeer terecht op een van de vele kerstmarkten.
Geniet van Oostenrijk Magazine. Geniet in Oostenrijk.
Pfiat di,
Frits Roest & Emely Nobis