Editie 1/2016
WELKOM IN OOSTENRIJK!
Oostenrijk is een fantastisch land. De vaak ongerepte natuur, de mooie steden en dorpen, het enorme culturele aanbod van klassiek tot modern en, last but not least, uitstekend eten met goede wijn of bier op prachtige locaties trekken ons er altijd weer naar toe. In dit nieuwe tijdschrift willen we onze liefde voor het land met u delen. Oostenrijk is Sisi én Conchita Wurst, Schnitzel en Gault Millau, skieën én fietsen of wandelen op goed gemarkeerde paden. Traditie en vernieuwing gaan er vanzelfsprekend samen. In reportages over regio’s en steden komen de geheimtips en de onverwachte kanten van populaire bestemmingen aan bod. Zo gaan we in dit nummer op zoek naar oases in Salzburg en nemen we u mee naar een natuur- en fietsparadijs in het zonnige Burgenland. We laten u de veelzijdigheid van Oostenrijk ook proeven. Wijnschrijver Mariëlla Beukers test de rode alleskunner Zweigelt. We geven recepten voor zoete en hartige strudels, met veel genoegen door ons getest. En we gaan op bezoek bij topkok Andreas Döllerer, een van mensen die ervoor hebben gezorgd dat Oostenrijk zich meer en meer ontwikkelt tot een luilekkerland voor fijnproevers.
We hopen u veel inspiratie te bieden. Geniet van Oostenrijk Magazine. Geniet in Oostenrijk.
Pfiat di,
Frits Roest & Emely Nobis